Birgit Steijns

Ik ben Birgit Steijns. Na mijn HBO studie heb ik ruim 10 jaar gewerkt in diverse commerciƫle managementfuncties. Ik merkte dat dit werk mij niet meer genoeg voldoening gaf.

Ik wilde werken met mensen en dan vooral met kinderen en jongeren. Ik heb destijds besloten het roer om te gooien en te gaan doen wat ik eigenlijk al een hele tijd wilde doen. Ik startte de 1-jarige post-HBO opleiding kinder- en jongerencoaching bij BGL en ronde deze af in 2010.

In juni 2014 heb ik de 4-jarige post-HBO opleiding integratieve kindertherapie afgerond aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarnaast heb ik mijn ECP diploma (European Certificate of Psychotherapy) behaald in 2014. Ik werk sinds 2010 in mijn eigen praktijk. Naast het werken in mijn eigen praktijk, geef ik meerdere dagdelen per week begeleiding aan schoolklassen.

Het geeft me ontzettend veel energie als ik met kinderen en jongeren aan het werk ben en ze begeleidt bij het ontdekken van hun eigen kracht. Het mooie van Integratieve psychotherapie is dat de mens centraal staat. Geen vooraf vaststaande methoden, de therapie wordt afgestemd op ieder uniek mens.

Ik heb 3 opgroeiende kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Het moeder zijn laat me keer op keer weer zien hoeveel wij van kinderen kunnen leren en hoe puur zij in het leven staan.